הי לכן..
אני כותבת פוסט על כריכי בוקר בריאים קלים ומפנקים מהניסיון שלי..
לא מתיימרת לפתוח בלוג אוכל או משהו כזה, רק המשך טיפים לבוקר..
כשאני מדברת על כריכים בריאים, זה לא ברמת בריאות הכי גבוהה שיש, אלא במסגרת מה שילדים אוהבים, ולנו קל, נחמד ויצירתי להכנה..
מה שאני אוהבת בסיפור הזה שמצד אחד זה קל, מצד שני חם וטרי לקחת למסגרת, או לנשנוש בוקר לפני שיוצאים מהבית.
גם מעודד את הילדים להכניס משהו לפה לפני שהם יוצאים, לשאול אמא מה יש בתנור וכאלה..
אני תמיד מספרת להם מה יש בתנור, ומוסיפה תתארגנו ובואו לאכול..
לפני שאני מפרטת את סוגי הכריכים והאפשרויות..
איך אפשר בלי משהו לנפש וקצת אויר לנשמה..
חשוב לקחת הכל בקלילות, גיליתי שהקושי העיקרי שלנו, הוא שאנחנו תופסות את העשייה כקשה, מנפחות את העשייה לממדים גדולים, בעוד שבמציאות הדברים יותר קלים ופשוטים..
נקודה נוספת היא לזרום עם עצמנו ולהקשיב לעצמנו..
אם קמנו מאוחר, ואנחנו ממהרות ולחוצות, תמיד אפשר להכין כריך עם שוקולד, או קוטג או חמאה.. ולהיות רכות עם עצמנו..
יש גם בקרים כאלה, כדאי מאוד לקבל את זה, להתחשב בעצמנו ולא לדרוש מעצמנו יותר מידי..
בטח לא להלקות את עצמנו, אלא לשמוח ביכולת שלנו להיות גמישות..
ולהיות גמישות באמת.. להרגיש כאילו אנחנו רוקדות את החיים..
כשאפשר אז בכיף וכשאי אפשר זה מה שיש, וזה מעולה..
כריכי בוקר קלים (לא מקצועיים) ומפנקים מהניסיון שלי..
-
פיתות/ לחם עם שמן זית וזעתר בתנור..
פרוסות לחם או פיתות חתוכות באמצע, עם שמן זית וזעתר עליהם..
10 דקות בתנור, ויש לנו משהו חם, מריח טוב ומעורר תיאבון..
אני עושה תבנית שלמה ככה שמספיק גם לבית הספר וגם לנשנוש בוקר..
אפשר לשלוח עם גביע שמנת או יוגורט. -
פיתות/ לחם עם גבינה צהובה בתנור..
פרוסות לחם או פיתות חתוכות באמצע עם גבינה צהובה עליהם..
אפשר להוסיף רסק עגבניות/ מטבוחה/ קטשופ, או כל דבר שמזכיר פיצה..
גם זיתים ושאר תוספות מתקבלות בברכה..
המשחק פה הוא אין סופי, הרעיון הוא שהתנור דולק, יש בו משהו חם, ומפיץ ריח טוב. -
פרוסות לחם עם כיס באמצע לביצה..
לחם פרוס או חלה, עושים שקע עם תחתית של כוס באמצע הפרוסה..(לא לעשות חור ממש), מורחים את הלחם בקצת שמן זית, מלח, שוברים לתוך השקע ביצה, ומכניסים לתנור עד שהביצה מוכנה..
-
מיני סביח..
פורסים חצילים לפרוסות, מטבלים בשמן זית ומלח, מכניסים לתנור לחום גבוה, למשך 10-15 דקות..
הולך נהדר בפיתה עם טחינה/ חומוס וביצה קשה. -
טונה עם ביצה קשה ומיונז..
מערבבים ומרסקים טונה, ביצה קשה, מלח ומיונז..
נהדר בפיתות קטנות מחוממות.. -
קציצות טונה אפויות, להכין את הבלילה בערב, ובבוקר רק להכניס לתנור..
טונה מסוננת משמן/ מים להשאיר במסננת כמה דק' שהנוזלים אכן יצאו..(חשוב!)
במעבד מזון כל שהוא טוחנות: בצל, פטרוזיליה, תירס (לא לוותר ), טונה מסוננת, ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל ומעט טחינה גולמית בשביל הטעם..
בבוקר לעשות כדורים לרסס מעליהם מעט ספריי שמן.. להכניס לתנור ל20-30דקות עד שמזהיבות ומפיצות ריח..
לשלוח בכריך או כתוספת לסלט בשבילנו.. -
שייק פירות או פירות לפני שיוצאים מהבית..
כדאי ללמד את הילדים שטוב מאוד להתחיל את הבוקר עם פירות..
שייק עם בננה ותפוח, או בננה עם כל פרי אחר בתוספת אגוזים, או חלב סויה זה טעים בטירוף..
אפשר להציע לילדים ענבים או את הפרי שהם אוהבים..
הכי חשוב זה לקחת את הזמן וללמד אותם לאט לאט, בלי להתייאש, מתי שהוא הילדים באים לשם.. סבלנות זה שם המשחק..
-
חומוס חם וטעים בכריך בקלי קלות..
לוקחים קופסאת שימורים עם חומוס, שוטפים ומסננים..
שמים את החומוס בכוס של הבלנדר מוט, מוסיפים מים חמים עד לכיסוי החומוס, מוסיפים טחינה גולמית, מלח והרבה כמון.. טוחנים והרי לכן חומוס נהדר וחם.
-
לילדים שלא אוהבים לקחת כריכים..
אני שולחת שקית עם בייגלה וקופסה קטנה עם חומוס/ טחינה/ קוטג/ שמנת/ גבינה לבנה לטבול..
או קרקרים עם משהו לטבול..
או לקחת פיתות חתוכות לרצועות מטובלות בשמן זית ותבלינים ולתנור..
גרנולה ביתית או קורנפלקס עם קופסאת חלב (אטומה וסגורה בשקית)וכפית..
גם שקית פופקורן משמחת את הילדים מאוד..
-
למי ששולחת גם ארוחת צהריים..
כי לא התחילה עדיין ההזנה, או כמו במקרה שלי, שהילדים לא רוצים הזנה..
אני מכינה פסטה, מטבלת בשמן זית ומלח ומכניסה לקופסא..
אותו דבר עם פתיתים, קוסקוס מלא או אורז..
אפשר לשלוח ליד שניצל תירס או כמה ירקות חתוכים.. -
לא צריך לקנות קוסקוס, אפשר להכין בקלות מסולת מלאה או רגילה..
2 כוסות סולת בקערה..
שמן זית ומלח..
2 כוסות מים רותחים..
מערבבים ומכניסים למיקרו ל-5 דקות..
פותחים את ה קוסקוס שיהיה אוורירי.. ומכניסים לעוד 3 דקות במיקרו..
ויש לכן קוסקוס טעים, מהיר וזול יחסית. -
ציפס בתנור בקלי קלות..
לוקחים שקית של צ'יפס או תפו"א חתוכים לרצועות..
מטבלים בשמן זית, פפריקה, גריל עוף ומלח.. מערבבים ולתנור חצי שעה..
עד כאן להיום..
אם יש לכן רעיונות נוספים אשמח שתכתבו לי בתגובות ואני אוסיף לפוסט..
שיהיה לנו שבוע טוב, חם, טעים, קל וגמיש..
אוהבת המון רחלי מדמוני- אויר לנשמה